2017-03-15

all pain and still no gain

Mår rent fysiskt så jäkla jäkla dåligt pga vätskebrist och svält, varenda ny dag innebär en ny migrän-attack och trots att jag vet att det botas med vätska och/eller mat så kan jag inte tillåta mig själv att få i mig något, det tar helt seriöst flera dygn att ens överväga tanken att tillåta mig själv att få i mig något och när jag sedan väl kommit förbi det stadiet om att tillåta mig kalorier så ska jag därefter tänka ut vilka kalorier, vilken tid på dygnet, i vilket sällskap, i vilken mängd etc etc etc. Ja, ni med en ätstörning förstår nog ganska exakt vilken komplikation och vilket stress-moment födointag och vätska är. 

Jag svälter varje dygn, eller kalla det fasta? Jag dricker iallafall min kopp te om morgonen och sedan går jag och lägger mig och inväntar nästa dygns te-kopp. Min kropp säger ifrån, inte min vikt för den har valt att platå:a och stå still och provocera mig, men allt i övrigt säger ifrån: huvudet, ont i alla muskler och leder, kan inte ligga bekvämt på något sätt i sängen, yrsel, blodsockerfall, illamående, ångestattacker. Min LW är nådd och jag borde strosa omkring på stan helnöjd och visa upp mig, men vad gör jag? Jag gömmer mig, jag gör ingenting, jag gör mig själv osynlig, jag blir mer introvert än vanligt och vågar inte kliva en meter utanför dörren; träffar ingen, känner ingen, gör inget, visar inget.

Min LW är nådd, jag svälter varje dygn och jag låter alla missa det, jag låter framförallt mig själv missa det. Är på min bästa vikt någonsin och jag kunde lika väl inte vara det. Om det är någon som förstår vad jag menar? Menar absolut inte att jag inte är glad över min LW och menar absolut inte att min LW är i onödan för det är den aldrig, men mitt fysiska mående börjar slita ut mig och jag hittar inte belöningen eller bekräftelsen på att det är värt att slita ut sig, för omvärlden är det såklart alltid värt men för mig själv, för bara mig själv och mina egna kritiskt granskande ögon? Ingen annan ser nämligen min LW. 

2 kommentarer:

  1. även om du inte äter så måste du få i dej vitaminer iallafall <3

    SvaraRadera
  2. SÅÅÅ ologisk sjukdom! Allt är i ditt huvud. Men jag antar att du är medveten om det. Det är dock inte värt det, varken för omvärlden eller för dig själv. Kram ta hand om dig <3

    SvaraRadera