2013-11-05

be grateful if you don't struggle with eating issues, you don't know how good you have it

Jag orkar inte mer. Jag orkar inte sitta och skaka i flera timmar ända ut i fingerspetsarna efter att ha spytt, jag orkar inte kämpa bara för att ta mig till busshållplatsen på grund av att ena benet ger vika under mig, jag orkar inte smörja in mig med produkter dag ut och dag in som inte hjälper mot träningsskador, jag orkar inte se stjärnor framför ögonen när jag spyr, jag orkar inte ha enorma munsår i mungiporna på grund av hur mycket jag dagligen gräver, jag orkar inte sitta i fosterställning i duschen bland all hög av mat som åkt berg-och-dalbana genom magsäcken och gråta okontrollerat, jag orkar inte kämpa med att få upp middagen och enbart lyckas med en sjättedel för att magen är så tom, jag orkar inte gråta av att synas offentligt i jeans som avslöjar min kroppsform. Jag orkarorkarorkar inte.

Jag orkar inte omvandla min kropp om och om igen, jag orkar inte förlora det lilla jag har kvar nu av min viktnedgång. Men jag vet att det kommer att hända, mitt ben klarar inte ens av att gå några meter. Kommer det vara såhär nästa träningsperiod också? I såna fall vill jag nästan ge upp, för jag vill träna, springa bort ångesten, och äta frukt och grönt. Jag vill inte låta bli, men mina ben eller fötter skadas alltid efter ett visst antal månader. Nu är vardagen omvänd och hetsen med spyorna är tillbaka igen. Viktuppgången kommer komma som ett brev på posten, träningsfobin kommer växa i takt med mina höfter. Och jag kommer inte vilja leva mer. Döden är så mycket mer lockande än livet i den här kroppen.

Träningen, jag lovar att jag kommer tillbaka till dig och i februari på min födelsedag lovar jag att vara såhär smal igen.

3 kommentarer:

  1. Åh, jag blir så ledsen för din skull när jag läser hur du ser ner på dig själv. Har följt din blogg länge men aldrig hittat dom rätta orden. Du är en så vacker, peppande och stöttande tjej som förtjänar så mycket mer än detta värdelösa ätstörningsträsk. Jag önskar så att jag kunde ta bort dina tankar om dig själv, din kroppsångest och allt som gör ont. Du förtjänar det inte. Kan du förstå det? Du förtjänar ett bättre liv som inte ser ut på det här sättet. Jag vill bara banka in i skallen på dig hur vacker du, hur fantastiskt vacker du är. Oavsett träningsperiod, svält eller hets och spya. Du är fin som du är, alla dagar i veckan, alla veckor om året. Det enda som inte är vackert är den förbannade ätstörningen.

    Du kommer inte orka ha det såhär länge till, din kropp kommer inte orka, den går sönder mer och mer för varje dag ätstörningen håller taget om dig. Är det inte dags att försöka hjälpa dig själv att ta dig ur detta? Du förtjänar all hjälp i världen och jag önskar så att du vågade se det.

    Massor av styrke- och kämparkramar till dig!

    SvaraRadera
  2. Kram! <3 Jag kan verkligen relatera till det du skriver om viktuppgången. Jag är också så otroligt rädd för att gå upp över min 'trivselvikt' igen. Man lever typ i en ständig rädsla och oro varje dag pga det. Och efter varje hetsomgång blir man ännu mer påmind.
    Skulle du kunna gå på gruppträningspassen kanske? Så du inte överbelastar dina ben så mycket. De dagar jag hetstränar går jag alltid på minst 4 pass, vilket blir ca 4 timmars träning.
    Återigen, kram!

    SvaraRadera
  3. Det kan kännas helt hopplöst, men saker och ting förändras, precis som du över en lång tid utvecklade alla dessa beteenden, tar det lång tid att förändra dem, det tog mig två år och en massiv viktuppgång att komma dit jag är idag och jag gör fortfarande misstag,

    SvaraRadera